Kukul kari
Kipcurry
Ingrediënten
- 100 gram ghee
- 1 grote ui gesnipperde
- 3 teentjes knoflook gesnipperde
- 4 verse groene chilipepers ontpit en gehakt
- 2 theelepels koriander gemalen
- 1½ theelepel kurkuma
- 1½ kg braadkuiken ontveld en in 8 stukken
- 6 dl kokosmelk
- ½ citroen het sap er van
Instructies
- Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
- Voeg de chilipepers en specerijen toe en roerbak nog 3 minuten.
- Voeg de stukken kip toe en bak ze zachtjes in 10 minuten aan alle kanten bruin.
- Roer de kokosmelk erdoor en laat het geheel 45 minuten zachtjes koken tot de kip gaar en zacht is.
- Voeg het citroensap toe en laat alles nog 10 minuten stoven onder af en toe roeren.
- Dien het gerecht warm op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Er bestaan talloze recepten voor curry van kip; dit komt uit Sri Lanka.