Kukul Mas Kari
Kerrie kip
Ingrediënten
- 1 maïskip of scharrelkip en delen
- 50 gram boter
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 2 rode pepertjes
- 1 theelepel gember geraspte
- ½ eetlepel koriander
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 steel sereh even pletten
- 2 theelepels keukentamarinde assamstroop
- 75 gram santen gedroogde
- 2 vleestomaten
Instructies
- Rooster de ongemalen specerijen eventueel eerst in een droogverhitte koekenpan goudbruin en wrijf ze daarna in een vijzel fijn of hak ze fijn met een staafmixer.
- Bak de kipdelen in de hete boter goudbruin. Snipper de uien en bak ze even mee.
- Pers de knoflookteentjes uit, ontdoe de pepertjes van zaad en snipper ze en bak dit alles met de specerijen mee.
- Plet de sereh even en leg de stengel in de pan.
- Los de keukentamarinde en de santen op in 2½ dl kokend water, roer dit bij de kip en laat het gerecht 40 minuten stoven.
- Ontvel de tomaten, snijd ze in dikke plakken en haal zaad en vocht eruit.
- Snijd de plakken in blokjes en laat die de laatste 10 minuten mee stoven.