Kukul Mas Kari

      Reacties uitgeschakeld voor Kukul Mas Kari

 

Kukul Mas Kari

Kerrie-kip
Categorie met kip
Keuken India
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 1 maïs- of scharrelkip en delen
  • 50 gr boter
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 rode pepertjes
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1/2 eetlepel koriander
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 steel sereh even pletten
  • 2 theelepels keukentamarinde assamstroop
  • 75 gr gedroogde santen
  • 2 vleestomaten

Hoe maak ik het klaar

  • Rooster de ongemalen specerijen eventueel eerst in een droogverhitte koekenpan goudbruin en wrijf ze daarna in een vijzel fijn of hak ze fijn met een staafmixer.
  • Bak de kipdelen in de hete boter goudbruin. Snipper de uien en bak ze even mee.
  • Pers de knoflookteentjes uit, ontdoe de pepertjes van zaad en snipper ze en bak dit alles met de specerijen mee.
  • Plet de sereh even en leg de stengel in de pan.
  • Los de keukentamarinde en de santen op in 2 1/2 dl kokend water, roer dit bij de kip en laat het gerecht 40 minuten stoven.
  • Ontvel de tomaten, snijd ze in dikke plakken en haal zaad en vocht eruit.
  • Snijd de plakken in blokjes en laat die de laatste 10 minuten mee stoven.