Kukye mahi

(gebakken vis met eieren)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ½ eetlepel boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 500 gram roodbaars of andere stevige witte vis
  • 4 kruidnagel
  • ½ theelepel zout
  • peper
  • 1 eetlepel peterselie
  • 6 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 eetlepels boter

Instructies

  • Verhit de 2 1/2 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de ui hierin goudbruin.
  • Haal de ui uit de pan en houd hem apart.
  • Bak de filets in dezelfde boter tot ze lichtbruin en gaar zijn.
  • Haal de vis uit elkaar, vermeng hem met de kruidnagelen, ui, zout, peper en peterselie en laat het mengsel afkoelen.
  • Klop de eieren met de bloem en roer ze door het vismengsel.
  • Verhit de 4 eetlepels boter in een grote ovenvaste bakpan en giet het eivismengsel erbij.
  • Bak dit met het deksel op de pan 20 minuten in een voorverwarmde oven op
  • 175°C, tot de eieren zijn gestold.
  • Snijd de koek in punten en dien ze warm of koud op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Vis
Land van herkomst Cyprus