Kwarteleieren in gelei
Equipment
- 6 vormpjes van zowat 6 cm doorsnee om de aspics te maken
Ingrediënten
- 10 kwarteleieren
- 1 klein blik mousse van kippenlever
- 1 takje dragon
- 1 pakje gelei
Instructies
- Maak de gelei klaar zoals aangeduid op de verpakking.
- Goed laten afkoelen.
- Kook de eieren, gedurende 4 minuten in sterk gezouten water.
- Ze volledig laten koud worden.
- Echter niet onder stromend koud water.
- Dompel ze in water.
- Pel de eieren.
- Haal de dragon even door kokend water.
- Giet een weinig gelei in elk vormpje.
- Leg een paar blaadjes dragon op elk vormpje en laat enkele ogenblikken rusten.
- Twee hole eieren op de dragon leggen en een derde gehalveerd (maak er een mooie tekening mee).
- Doe er een klompje leverpastei op.
- Vul de vormpjes verder op met gelei en zet ze 2 uren voor het opdienen in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef de voorkeur aan een gelei met porto, om uw gerecht nog heerlijker te maken. De mousse van kippenlever is goedkoper dan ganzenleverpastei. Kippenlever kunt u smakelijker maken met een beetje cognac.