Kwarteleieren in gelei

Kwarteleieren in gelei

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 6 vormpjes van zowat 6 cm doorsnee om de aspics te maken

Ingrediënten

  • 10 kwarteleieren
  • 1 klein blik mousse van kippenlever
  • 1 takje dragon
  • 1 pakje gelei

Instructies

  • Maak de gelei klaar zoals aangeduid op de verpakking.
  • Goed laten afkoelen.
  • Kook de eieren, gedurende 4 minuten in sterk gezouten water.
  • Ze volledig laten koud worden.
  • Echter niet onder stromend koud water.
  • Dompel ze in water.
  • Pel de eieren.
  • Haal de dragon even door kokend water.
  • Giet een weinig gelei in elk vormpje.
  • Leg een paar blaadjes dragon op elk vormpje en laat enkele ogenblikken rusten.
  • Twee hole eieren op de dragon leggen en een derde gehalveerd (maak er een mooie tekening mee).
  • Doe er een klompje leverpastei op.
  • Vul de vormpjes verder op met gelei en zet ze 2 uren voor het opdienen in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef de voorkeur aan een gelei met porto, om uw gerecht nog heerlijker te maken. De mousse van kippenlever is goedkoper dan ganzenleverpastei. Kippenlever kunt u smakelijker maken met een beetje cognac.

Aanbevolen wijn.

Voor een gerecht opgediend bij een receptie: een champagne brut of witte, droge wijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei