Kwartels in de oven
Ingrediënten
- 6 kwartels mooie, vlezige
- 6 dunne spekzwoerden
- 1,500 kg aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- tijm in poeder
- 100 g boter
- peper
- zout
Instructies
- Het laurierblad, de uien en een teentje knoflook zeer fijnhakken.
- Werk dit mengsel kruiden bij de boter.
- Stevig vermengen.
- Peper en zout bijdoen, en de tijm.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijven.
- Was ze en droog ze af.
- Doe het voorzichtig, om ze niet te beschadigen.
- Leg de aardappelen in een grote slakom en strooi er peper en zout op.
- Met de hand omroeren, zodat ale ingrediënten goed aan een kleven.
- Een gratineerschotel inwrijven met een teentje look, tot het bolletje heel is opgebruikt.
- Bedek de bodem met twee regelmatige lagen aardappelen.
- Met warm water precies onderdekken en in de oven plaatsen (thermostaat 6), nadat u klontjes bewerkte boter er op hebt gelegd. (zes klontjes boter overhouden voor de kwartels).
- Nadat de aardappelen ongeveer 1 uur 30 minuten gegratineerd zijn, de warmte van de oven verminderen.
- Vul de kwartels met het mengsel boter en kruiden en laat 15 tot 20 min.
- In warme oven bakken.
- Voeg de dunne spekzwoerden bij in de botersaus om meer smaak te geven.
- Nu en dan omkeren tot ze mooi gebruind zijn.
- Als de kwartels voldoende gebraden zijn, ze op de schotel aardappelen leggen en opdienen.