Kwartelsoep met notenkussentjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 gram venkel
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • zout
  • 75 gr blanke hazelnoot
  • 2 vellen fyllodeeg
  • 200 gram kwartelfilet
  • 1 pot gevogeltefond
  • 4 eetlepels medium sherry
  • worcestershiresaus
  • peper

Instructies

  • Pel de ui en hak hem fijn.
  • Snijd het fijne groen van de venkel, bewaar het en snijd de venkel in smalle repen.
  • Leg 1/4 deel van de venkel apart en hak de rest fijn.
  • Verhit 1/2 eetlepel boter en 1 eetlepel olie en fruit de ui en de venkel glazig.
  • Hak de hazelnoten fijn en bak ze 5 minuten mee.
  • Laat het mengsel afkoelen en breng het op smaak met zout en peper.
  • Smelt de rest van de boter in de rest van de olie en bestrijk de vellen fyllodeeg hiermee.
  • Snijd elk vel in 4 stukken, verdeel daar het notenmengsel over en vouw de pakketjes dicht.
  • Bestrijk ze rondom met de gesmolten boter en leg ze op een bakplaat.
  • Snijd de kwartelfilet in reepjes en bestrooi die met zout en peper.
  • Verhit de rest gesmolten boter met olie en bak de kwartelfilet ± 3 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bak de notenkussentjes in ± 15 minuten knapperig.
  • Verwarm op laag vuur de reepjes kwartelfilet met de gevogeltefond en 1/4 liter water.
  • Voeg de venkelreepjes en de sherry toe en breng op smaak met zout, peper en worcestershiresaus.
  • Garneer de soep met venkelgroen en geef er de notenkussentjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Soep