Kweeperentaart van bladerdeeg

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 kweeperen
  • citroensap
  • 175 g suiker
  • 2 plakken bladerdeeg ronde voorgerolde
  • 2 eetlepel(s) griesmeel
  • 25 g suiker extra
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) melk
  • Taartvorm 28 cm doorsnee.

Instructies

  • Schil de kweeperen en besprenkel ze meteen met citroensap.
  • Overgiet de schillen, het klokhuis en de pitten met water en laat 30 min. koken.
  • Zeef en voeg de suiker en het vruchtvlees bij het kookwater.
  • Laat 20 min. sudderen.
  • Laat de kweeperen uitlekken.
  • Leg, op een vel bakpapier, een plak bladerdeeg in de taartvorm.
  • Bestrooi met het griesmeel.
  • Schik de partjes kweepeer op het deeg.
  • Bestrooi ze met de extra suiker en de botervlokjes.
  • Dek af met een tweede plak deeg.
  • Bestrijk met de losgeklopte eierdooier.
  • Bak 45 min. op 210 C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart