Lamsbout in bockbiermarinade
Ingrediënten
Instructies
- Pel de knoflook en snijd deze in langwerpige reepjes.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Maak in de lamsbout op verschillende plaatsen inkepingen.
- Steek daar de reepjes knoflook, de jeneverbessen en de kruidnagelen in.
- Leg de lamsbout in een schaal en schenk het bockbier en de port erover.
- Leg de uien in het vocht.
- Laat het vlees minstens 2 uur in de koelkast marineren (draai het vlees zo af en toe om).
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Haal de lamsbout uit de marinade, strooi de gemalen peper erover en verpak de lamsbout in ontbijtspek.
- Bind het spek vast met rolladetouw.
- Leg de lamsbout in een braadslee, schenk dan de marinade rondom en braad het vlees 20 minuten.
- Verlaag dan de temperatuur tot 150°C en braad nog 11/2 uur door.
- Bedruip het vlees regelmatig met het vocht.
- Zet de oven uit en laat de lamsbout een kwartier rusten.
- Haal de braadslee daarna uit de oven.
- Snijd de lamsbout in plakken.
- Zeef de jus en breng deze op smaak met zout, peper en een scheutje rode port.
- Lekker met gebakken rijst en spinazie.