Lamscurry van Astrid Veltman v7

Porties: 4
Total time 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram lamsvlees
  • 1 grote aardappels ± 150 gr
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 theelepels Kerrie Djawa 30 gr, Conimex
  • 1 zakje santen 30 gr, Conimex
  • 11/2 dl volle yoghurt
  • 1 kruidenbouillontablet zout peper
  • 500 gram panklare broccoliroosjes

Instructies

  • Snijd het vlees in stukken.
  • Schil de aardappel, was hem en snijd hem in stukken.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Verhit de olie in een braadpan, braad het vlees al omscheppend ± 5 minuten en schep het dan op een bord.
  • Fruit de ui ± 2 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de knoflook en de Kerrie Djawa toe en bak het ± 2 minuten.
  • Voeg de santen, de yoghurt (op kamertemperatuur) en de aardappel toe, verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het vlees weer toe.
  • Laat de lamscurry afgedekt in ± 30 minuten gaar stoven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in ± 5 minuten beetgaar en laat uitlekken.
  • Maak op een schaal een broccolirand en schep de lamscurry er middenin.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland