Lamscurry met abrikozen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram abrikozen gedroogde
  • 6 eetlepels plantaardige olie
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 theelepel kaneel gemalen
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels kardemompoeder
  • 1 theelepel kruidnagel gemalen
  • 3 tomaten in stukjes
  • 2 dl water heet
  • currysaus
  • uitgelekte abrikozen

Instructies

  • Laat 150 gr gedroogde abrikozen 1 nacht in water wellen.
  • Braad 12 enkele lamskoteletten in 6 eetlepels plantaardige olie in ± 10 minuten rondom aan en neem het vlees uit de pan.
  • Bak in de achtergebleven olie 2 fijngesneden uien, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 2 theelepels cayennepeper, 2 theelepels kardemompoeder en 1 theelepelgemalen kruidnagel ± 5 minuten.
  • Voeg dan 3 tomaten in stukjes, uitgelekte abrikozen en 2 dl heet water toe en leg het vlees in de currysaus.
  • Breng het gerecht met zout op smaak en laat het vlees op zeer matig vuur in ± 20 minuten gaar worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Fruit / Lamsvlees
Land van herkomst India