Lamscurry met rijst van Astrid Veltman v2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram Pandan rijst
  • 500 gram lamsvlees
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groen pepertje
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 dl yoghurt
  • 2 appels
  • 30 gram amandelen blanke
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 bosuitje

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes en kruid het met zout en peper.
  • Snipper de ui en de knoflook, snijd het pepertje klein (verwijder het zaad) en rasp de geschilde gemberwortel.
  • Bak dit alles 5 minuten zachtjes in de olie en de boter en bak dan de specerijen 5 minuten omscheppend mee.
  • Schep het vlees erdoor, braad het aan, voeg de yoghurt toe en laat het in ± 30 minuten garen.
  • Snijd de appels in blokjes, warm die de laatste 5 minuten mee tot ze zacht zijn en roer de amandelen en de room erdoor.
  • Schep de rijst door de curry en garneer het gerecht met het in ringetjes gesneden bosuitje.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Lamsvlees
Land van herkomst India