Lamscurry

Lamscurry van Mimskeuken

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram lamsschouder in blokjes
  • 2 grote ui gesneden
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 150 gram rode linzen goed uitgespoeld
  • 450 gram pompoen blokjes
  • 1-3 groene peper zonder zaadjes en heel fijn gesneden
  • 2 eetlepel(s) medium pittige curry kruiden
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 laurierbladen
  • 400 ml kokend water
  • peper & zout

***

  • 2 eetlepel(s) maizena aangemaakt met een beetje water
  • 1 limoen het sap er van
  • verse koriander om te garneren

Instructies

  • Vet de slowcooker in.
  • Leg de linzen op de bodem.
  • Doe daar alle ingrediënten tot aan *** bij.
  • 8-9 uur op laag
  • Voeg het sap van de limoen toe en roer de maizena door de curry.
  • Gaar nog een half uurtje op hoog.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk met rijst en verse koriander.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Slowcooker / Vlees