Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 lamskoteletten
- 500 gram aardappels
- 1 ui
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- 250 cl kippenbouillon
- 1 kruidentuiltje
- 1 tl kervel
- 20 gram boter
- 1 el olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
- Schil de ui en snijd deze in halve ringen.
- Snijd de prei in de lengte doormidden en was de prei.
- Snijd daarna in ringetjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Verhit de olijfolie met de boter in een koekenpan.
- Bestrooi de lamskoteletten met wat zout en peper en bak ze om en om tot ze een mooi kleurtje hebben.
- Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn want ze garen nog na in de oven.
- Haal de koteletten uit de pan en bewaar op een bordje.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Bak de aardappelschijfjes met de prei en ui snel aan op hoog vuur.
- Vul een ovenschaal met de helft van het groentemengsel.
- Leg hier de koteletten op.
- Verdeel de knoflook over de koteletten.
- Leg hier het kruidentuiltje op. Bestrooi met de kervel.
- Bedek de koteletten met de andere helft van het groentemengsel.
- Giet de kippenbouillon in de ovenschaal tot de inhoud ongeveer voor de helft onder staat.
- Dek af met een stuk aluminiumfolie.
- Zet de schaal in de oven en laat deze ongeveer 45 minuten garen.
- Haal de schaal uit de oven en verdeel over de borden.