Lamskoteletten uit Champvallon

Lamskoteletten uit Champvallon

Lamskoteletten uit Champvallon

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 lamskoteletten
  • 500 gram aardappels
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 250 cl kippenbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 tl kervel
  • 20 gram boter
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
  • Schil de ui en snijd deze in halve ringen.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden en was de prei.
  • Snijd daarna in ringetjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit de olijfolie met de boter in een koekenpan.
  • Bestrooi de lamskoteletten met wat zout en peper en bak ze om en om tot ze een mooi kleurtje hebben.
  • Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn want ze garen nog na in de oven.
  • Haal de koteletten uit de pan en bewaar op een bordje.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Bak de aardappelschijfjes met de prei en ui snel aan op hoog vuur.
  • Vul een ovenschaal met de helft van het groentemengsel.
  • Leg hier de koteletten op.
  • Verdeel de knoflook over de koteletten.
  • Leg hier het kruidentuiltje op. Bestrooi met de kervel.
  • Bedek de koteletten met de andere helft van het groentemengsel.
  • Giet de kippenbouillon in de ovenschaal tot de inhoud ongeveer voor de helft onder staat.
  • Dek af met een stuk aluminiumfolie.
  • Zet de schaal in de oven en laat deze ongeveer 45 minuten garen.
  • Haal de schaal uit de oven en verdeel over de borden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst Frankrijk