Lamsrack met gegrilde groene asperges en een frisse witlofsalade

Lamsrack met gegrilde groene asperges en een frisse witlofsalade

Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 550 g lamsracks
  • 10 g munt
  • 4 minneola’s
  • 500 g witlof
  • 10 g peterselie
  • 500 g groene asperges
  • 50 g rozijnen
  • 50 g pecannoten
  • 4 eetlepel(s) slasaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Laat het lamsvlees op kamertemperatuur komen en bestrooi rondom met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Bak het lamsvlees in 5 minuten goudbruin aan op hoog vuur en doe het vervolgens in een ovenschaal.
  • Bak nog 15 minuten af in de oven. Laat het vlees daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Pluk de blaadjes van de takjes munt, pel de minneola’s en verdeel in partjes.
  • Verwijder het harde kontje van de witlofstronken.
  • Haal de blaadjes los.
  • Hak de peterselie grof.Verwijder 1 cm van de harde onderkant van de groene asperges.
  • Besprenkel de asperges met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een grillpan zonder olie of boter.
  • Gril de asperges 8 minuten, keer regelmatig.
  • Meng de witlof, minneola, munt, peterseli, rozijnen en peccanoten met de slasaus.
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de lamsrack in vier porties.
  • Serveer de lamsrack met de witlofsalade en de gegrilde groene asperges.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm