Lamsragout met mango

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g magere lamslappen
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) rode Thaise currypasta of cayennepeper
  • 1 blikje kokosmelk circa 400g
  • 125 ml kippenbouillon van bouillonpoeder of van een tablet
  • 1 rijpe mango
  • sap van 1 limoentje of een halve citroen
  • 1 eetlepel(s) honing of gembersiroop
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel(s) sesamolie

Instructies

  • Snijd het lamsvlees schuin op de draad in reepjes.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Hak het blad van de koriander.
  • Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan.
  • Laat de currypasta al roerend kort bakken en voeg de ui, de knoflook en de helft van de koriander toe.
  • Voeg het lamsvlees toe, laat omscheppend kort bakken en blus af met de kokosmelk en de bouillon.
  • Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat af en toe omscheppend circa 20 minuten stoven.
  • Snijd intussen de geschilde mango in blokjes en laat ze een paar minuten in de saus doorwarmen.
  • Breng op smaak met het limoensap, de honing of de gembersiroop en wat zout en peper.
  • Bestrooi kort voor het serveren met de resterende koriander en bedruppel met de sesamolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux.
Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (circa 16°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Lamsvlees
Land van herkomst Oosters