Lamsragout met mango
Ingrediënten
- 500 g magere lamslappen
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje verse koriander
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) rode Thaise currypasta of cayennepeper
- 1 blikje kokosmelk circa 400g
- 125 ml kippenbouillon van bouillonpoeder of van een tablet
- 1 rijpe mango
- sap van 1 limoentje of een halve citroen
- 1 eetlepel(s) honing of gembersiroop
- zout
- versgemalen peper
- 1 eetlepel(s) sesamolie
Instructies
- Snijd het lamsvlees schuin op de draad in reepjes.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Hak het blad van de koriander.
- Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan.
- Laat de currypasta al roerend kort bakken en voeg de ui, de knoflook en de helft van de koriander toe.
- Voeg het lamsvlees toe, laat omscheppend kort bakken en blus af met de kokosmelk en de bouillon.
- Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat af en toe omscheppend circa 20 minuten stoven.
- Snijd intussen de geschilde mango in blokjes en laat ze een paar minuten in de saus doorwarmen.
- Breng op smaak met het limoensap, de honing of de gembersiroop en wat zout en peper.
- Bestrooi kort voor het serveren met de resterende koriander en bedruppel met de sesamolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux.
Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (circa 16°C).
Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (circa 16°C).