Lamssoep

      Reacties uitgeschakeld voor Lamssoep

Lamssoep

Categorie Soep
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 2 liter water
  • 1 1/2 kg lamssoepbeenderen
  • 2 gepelde kleine ui
  • 2 theelepels zout
  • peper
  • een paar takjes peterselie
  • 3 ei
  • 2 citroen het sap ervan

Hoe maak ik het klaar

  • Breng het water aan de kook, doe er de soepbotten in, breng het water weer aan de kook en schuim de soep af.
  • Temper het vuur.
  • Voeg de ui, zout en peper toe en laat 1 1/2 uur trekken.
  • Schep de soepbotten uit de pan en snijd het vlees eraf.
  • Doe dat terug in de soep.
  • Laat de soep nog 1/2 uur koken.
  • Verwijder de uien.
  • Roer de eieren en het citroensap door elkaar.
  • Voeg het eimengsel aan de soep toe en serveer direkt.
  • Garneer met peterselie.