Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 50 gram peultjes
- 300 gram lamsbout zonder been
- 25 gram boter
- 1 theelepel kerriepoeder zout peper
- 1 zakje wortelballetjes á 100 gr
- ½ zakje mini-krieltjes á 450 gr
- 1 theelepel verse rozemarijnnaaldjes
- 1 dl witbier
Instructies
- Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
- Was de peultjes en haal ze af.
- Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
- Verhit de boter in een braadpan, roer het kerriepoeder door het bakvet en bak het vlees rondom bruin.
- Strooi er zout en peper over.
- Voeg de sjalotjes, de peultjes, de wortelballetjes, de krieltjes en de rozemarijn toe en schenk het bier er langs de rand van de pan bij.
- Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees en de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Lekker met bruin stokbrood.