Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes

Porties: 2 personen
Total time 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 50 gram peultjes
  • 300 gram lamsbout zonder been
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel kerriepoeder zout peper
  • 1 zakje wortelballetjes á 100 gr
  • ½ zakje mini-krieltjes á 450 gr
  • 1 theelepel verse rozemarijnnaaldjes
  • 1 dl witbier

Instructies

  • Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
  • Was de peultjes en haal ze af.
  • Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
  • Verhit de boter in een braadpan, roer het kerriepoeder door het bakvet en bak het vlees rondom bruin.
  • Strooi er zout en peper over.
  • Voeg de sjalotjes, de peultjes, de wortelballetjes, de krieltjes en de rozemarijn toe en schenk het bier er langs de rand van de pan bij.
  • Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees en de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Lekker met bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Nederland