Lamsvleessoep met vermicelli
Ingrediënten
- 1 ui
- 400 gram lamsbout in plakken
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel gember
- 1/2-1 theelepel peper
- 2 tabletten vleesbouillon
- 1 blikje gepelde tomaten
- vers selderijgroen
- vers koriander
- 100 gram bruine linzen
- 250 gram knolselderij
- 1 prei
- 75 gr fijne vermicelli
- 3 eetlepels maïzena
Instructies
- Snipper de ui en snijd het vlees in stukjes.
- Verhit de olie en bak het vlees even rondom.
- Voeg de ui en de specerijen toe en bak ze kort mee.
- Voeg de bouillontabletten met 2 liter water toe en breng de soep aan de kook.
- Snijd de tomaten fijn, knip ± 3 eetlepels van de kruiden fijn, roer die met de (gespoelde) linzen bij de soep en laat 1/2 uur zachtjes pruttelen.
- Schil intussen de knolselderij, snijd hem in dunne plakken en snijd deze in reepjes.
- Snijd de prei in smalle ringen.
- Voeg de groenten na 15 minuten en de vermicelli weer 5 minuten later aan de soep toe.
- Bind de soep bij met een glad papje van maïzena met water en breng op smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Vervang de knolselderij door 500 gr winterwortel en kook in de soep 100 grgedroogde en fijngesneden abrikozen mee.
Vervang de peper door 1 eetlepel garam masala of kerriepoeder.