Lasagne alla Naviglia

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram lasagne
  • 100 gram gesneden Italiaanse salami
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 850 gram gepelde en gehakte tomaten
  • 1 klein kannetje droge witte wijn
  • 800 gram courgettes
  • zonnebloemolie
  • een snufje oregano
  • 300 gram dun gesneden mozzarella
  • 70 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Haal het vel van de salami en snijd hem in kleine reepjes.
  • Hak de wortel, ui en selderij fijn en bak ze zacht in de olie.
  • Voeg, als de groenten goudachtig beginnen te worden, de helft van de salami,
  • de tomaten en de wijn toe en laat dit 45 minuten sudderen; roer af en toe.
  • Proef na 20 minuten en kruid zo nodig bij.
  • Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de courgettes en snijd ze in de lengte in reepjes van 1/2 cm dik. Halveer te lange reepjes.
  • Bak ze in zonnebloemolie tot ze goudbruin en zacht zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken en kruid met zout en oregano.
  • Wrijf een ovale ovenschotel in met boter.
  • Leg een laag lasagne op de bodem, dan een dunne laag saus, wat courgettes en mozzarella, wat salami en wat Parmezaanse kaas - vervolgens weer lasagne.
  • Ga zo verder en eindig met een laag lasagne met mozzarella en parmezaanse kaas.
  • Zet het gerecht 20-30 minuten in een hete oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië