Lasagne Bolognese van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram Quorn fijngehakt of in blokjes
  • 2 uien
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 gram champignons
  • 2 stelen bleekselderij
  • 2 blikken gehakte tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • 1,5 dl kruidenbouillon van tablet
  • boter
  • 14 lasagnevellen
  • 225 gram cottage cheese
  • 225 gram geraspte cheddar of Goudse kaas

Instructies

  • Gebruikt u Quornblokjes, snijd die dan fijn.
  • Snipper de uien en in fruit ze de hete olie.
  • Voeg de Quorn, knoflook uit de pers en tomatenpuree toe en bak ze kort mee.
  • Hak de champignons en de bleekselderij fijn en voeg ze toe, evenals de
  • tomaatstukjes met het vocht en de oregano.
  • Laat de saus afgedekt 1 uur pruttelen; voeg eventueel de bouillon toe.
  • Vet intussen een ruime ovenschaal in met boter.
  • Kook de lasagnevellen per 2 tegelijk 2 minuten en laat ze op een keukendoek
  • uitlekken.
  • Vul de schotel in lagen met saus, cottage cheese, lasagnevellen en geraspte
  • kaas; eindig met saus en geraspte kaas.
  • Zet de schotel 30-35 minuten in een oven van 175°C, tot de kaas is gesmolten
  • en goudbruin kleurt.
  • Lekker met een frisse salade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch