Lasagne met champignons

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g lasagnebladen verdi Honig
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 zakje gesnipperde uien
  • 1 theelepel geraspte knoflook
  • 300 g rundergehakt
  • 250 g champignons in plakjes
  • 2 zakken pastasaus mild Bertolli
  • 1 zakje mix voor kaassaus
  • 50 g belegen geraspte kaas

Instructies

  • Laat de lasagnebladen in gezouten kokend water glijden.
  • Houd het water 3 minuten tegen de kook aan.
  • Schep de bladen er uit en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.
  • Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de olie.
  • Voeg het gehakt toe en bak al omscheppend rul.
  • Bak de champignons 3 minuten mee.
  • Roer de pastasaus erdoor.
  • Bereid de kaassaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Vul een ingevette ovenschaal (1 l) afwisselend met een laagje pastasaus en een laagje lasagnabladen.
  • Eindig met een lasagnalaagje, en verdeel de kaassaus en geraspte kaas erover.
  • Bak de lasagna in een voorverwarmde oven (200 C) in ca 30 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een gemengde salade.

Wijnadvies:

Canaletto, Montepulciano d'Abruzzo, rood, Italië

Info:

de lasagnabladen kunt u ongekookt verwerken, maar door ze even voor te wellen voorkomt u dat de pasta hard blijft en niet gaar worst als er te weinig vocht in de saus zit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië