Lasagne met kalkoen en prei

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) boter of margarine
  • 2 schaaltjes kalkoen filetreepjes à ca. 225 g
  • 2 zakken prei gesneden à 300 g
  • 1 zakje besciamella bechamelsausmix pak à 2 zakjes van 50 g
  • ½ l melk
  • 9 bladen lasagne pak à 250 g
  • 1 eetlepel(s) gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175ºC of gasovenstand 3.
  • In braadpan 2 eetlepels boter verhitten en kalkoen in ca. 4 minuten rondom bruin bakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kalkoen uit pan scheppen en rest van boter verhitten.
  • Hierin prei ca. 2 minuten roerbakken.
  • Béchamelsaus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ovenschaal invetten.
  • In ovenschaal laagje saus scheppen, daarop laagje lasagnebladen, laagje prei, bestrooien met kruiden daarop laagje kalkoen leggen.
  • Dit herhalen tot alles is gebruikt en eindigen met laagje saus.
  • Lasagne bestrooien met kaas en in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en bruin laten worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kalkoen / Pasta
Land van herkomst Italië