Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 2 deciliter water
- 1 kippenbouillontablet
- Versgemalen peper & zout
- 3 deciliter slagroom
- 100 gram champignons fijngehakt
- 100 gram oesterzwammen fijngehakt
- 100 gram groene courgette in blokjes gesneden
- 100 gram gele courgette in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- Klein bosje bieslook fijngehakt
- 2 pakjes lasagnevellen
- Geraspte pecorino
Instructies
- Verwarm het water en los hierin de kippenbouillontablet op.
- Laat afkoelen.
- Maal de kipfilets in een keukenmachine fijn, samen met de room, peper en zout.
- Voeg de afgekoelde bouillon toe aan het kipmengsel en roer goed door.
- Spatel de fijngehakte groenten en paddenstoelen handmatig door het kipmengsel.
- Vul een lasagneschaal laagje voor laagje met het kipmengsel en de lasagnevellen.
- Strooi op het laatste laagje de geraspte pecorino.
- Verwarm de oven voor op 160°C Hetelucht Plus.
- Bak de lasagne gedurende 50 minuten op 160°C Hetelucht Plus, of tot de bovenkant goudbruin is en de lasagne goed doorverwarmd is.
- Serveer de lasagne warm, eventueel bestrooid met extra bieslook voor een frisse touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de lasagne en de hartige smaken van de kip en paddenstoelen.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g