Lasagne van courgette en paprika

Lasagne van courgette en paprika

(Voor 4 personen, 11 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakken gezeefde tomaat 1000 gram totaal
  • 7 stuks volkoren lasagne bladen niet voorgekookt
  • 2 courgettes in kwart plakjes gesneden
  • 3 paprika’s verschillende kleuren, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 120 gram gedroogde tomaat gemarineerde vers enklein gesneden
  • 2 tomaten in plakjes
  • 150 gram tuinerwtjes Bonduelle diepvries, hoeft niet ontdooit te zijn
  • 50 gram geraspte kaas 30+
  • 1 eetlepel(s) basilicumpasta verkrijgbaar in koelvak supermarkt
  • 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder zoet
  • 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
  • 1 blokjes groentebouillon verkruimeld
  • 30 gram pijnboompitten zonder vet even geroosterd in een pannetje
  • 2 eetlepel(s) olijfolie

eventueel

  • peper vers gemalen / naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Zet alles gewassen, afgepast, afgewogen en gesneden klaar (ik doe dat altijd, dat kookt overzichtelijk)
  • Verwarm de oven vóór op 200 graden.
  • Bak in de olie de uit, paprika, gedroogde tomaatjes even aan en als de uien een beetje zacht zijn voeg je de courgettes, paprika en knoflook toe.
  • Roerbak dit een minuut of 5 op hoog vuur.
  • Voeg de gezeefde tomaten, de velderwtjes, de basilicumpasta, de Italiaanse kruiden, het gerookt paprikapoeder en het verkruimelde bouillonblokje toe.
  • Roer door elkaar laat heet worden en laat een minuut of 5 pruttelen.
  • Proef even en voeg eventueel zout en/of peper naar smaak toe.
  • Doe om en om een laagje groenten en lasagne bladen. Ik begon met groenten, lasagne bladen, groenten, lasagne bladen en uiteindelijk groenten. (twee lagen lasagne bladen dus).
  • Maak af met de plakjes tomaat en de geraspte kaas.
  • Bedek de schaal met folie.
  • Doe de schaal 20 minuten in het midden van de oven met de folie erop en dan nog 20 minuten zonder folie.
  • Schep op je bord en doe er wat gedroogde basilicum en geroosterde pijnboompitten bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor mensen bij de Weight Watchers….Dit recept exact zoals beschreven is voor 4 personen en is 11 punten
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch