Lasagne van filodeeg met asperges en gegrilde zalm
Ingrediënten
- 8 vellen filodeeg
- 1 dl. witte wijn
- 4 saffraandraadjes
- 400 gr.groene asperges
- 4 zalmfilet 150gr.
- 1 bos(jes) gemengde kruiden bieslook,peterselie,rucola
- wat friseesla
- paprikapoeder
- zout en peper
- olijfolie
- 1 dl. mayonaise
Instructies
- Laat het deeg ontdooien en bestrijk het met de olie
- Leg 2 vellen op elkaar.
- Bestrooi met zout en paprikapoeder.
- Bak het goudbruin en knapperig.
- Kook de wijn tot de helft in met de saffraandraadjes.
- Laat afkoelen en meng dit door de mayonaise.
- Asperges in ruim water met zout in 8-15 min. gaar koken. Zelf vind ik het lekker als het niet te gaar is.
- Bestrooi de vis met zout en peper en druppel er wat olijfolie op
- Grill deze dan 2 min. aan elke kant.
- De kruiden fijn hakken behalve de rucola en mengen met de plukjes frisee.
- Het deeg in stukken breken (de grootte van de vis aanhouden ongeveer)
- Plak deeg op bord, dan de vis, plak deeg, asperges, plak deeg, kruidensla.