Lasagne van filodeeg met asperges en gegrilde zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 vellen filodeeg
  • 1 dl. witte wijn
  • 4 saffraandraadjes
  • 400 gr.groene asperges
  • 4 zalmfilet 150gr.
  • 1 bos(jes) gemengde kruiden bieslook,peterselie,rucola
  • wat friseesla
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 dl. mayonaise

Instructies

  • Laat het deeg ontdooien en bestrijk het met de olie
  • Leg 2 vellen op elkaar.
  • Bestrooi met zout en paprikapoeder.
  • Bak het goudbruin en knapperig.
  • Kook de wijn tot de helft in met de saffraandraadjes.
  • Laat afkoelen en meng dit door de mayonaise.
  • Asperges in ruim water met zout in 8-15 min. gaar koken. Zelf vind ik het lekker als het niet te gaar is.
  • Bestrooi de vis met zout en peper en druppel er wat olijfolie op
  • Grill deze dan 2 min. aan elke kant.
  • De kruiden fijn hakken behalve de rucola en mengen met de plukjes frisee.
  • Het deeg in stukken breken (de grootte van de vis aanhouden ongeveer)
  • Plak deeg op bord, dan de vis, plak deeg, asperges, plak deeg, kruidensla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Zalm
Land van herkomst Italië