Lasagne van overgebleven verse spaghettisaus

Lasagne van overgebleven verse spaghettisaus a la Sandra

Lasagne van mijn eigen spaghettisaus die ik pas gemaakt had en waar ik twee porties van had ingevroren. Voor 4 personen, 10 punten per persoon.
(voor 4 personen, 10 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 porties overgebleven verse spaghettisaus a la Sandra
  • 1 aubergine in dunne plakken
  • 5 verse lasagnebladen
  • 150 gram Bonduelle diepvries velderwtjes
  • 15 gram Italiaanse kruiden
  • 125 gram 20+ kaas in plakjes
  • 1 blokjes groentebouillon verkruimeld
  • PAM spray olijfolie smaak

Voor de Bechamel saus

  • 25 gram bloem
  • 100 ml Alpro cuisine light
  • 300 ml melk magere 0 % vet
  • 60 gram 30+ kaas geraspt
  • 2 eieren
  • 15 gram oregano
  • 2,5 gram nootmuskaat
  • verse peper uit de molen
  • zout uit de molen

eventueel

  • water voor als de saus te dik is naar je zin

Instructies

Bereidingswijze van het gerecht:

  • Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper en laat een half uurtje in een vergiet staan.
  • Spuit wat PAM spray in een grillpan en grill de plakken aubergine om en om.
  • Verwarm de pastasaus in een pan.
  • Doe de velderwtjes, het groentebouillonblokje en de Italiaanse kruiden erbij en meng door elkaar.
  • Spuit wat PAM spray in een ovenschaal en leg onderin wat plakken aubergine.
  • Doe daar bovenop de pastasaus en dan lasagnebladen en wat plakjes kaas.
  • Dan weer pastasaus, plakken aubergine, lasagnebladen, plakjes kaas, en weer saus.
  • Eindig met pastasaus en begin met de bechamelsaus.
  • Verwarm nu de oven vóór op 180 graden!

Bereidingswijze van de Bechamelsaus:

  • Verwarm de melk in een pannetje en voeg de bloem toe, blijf roeren.
  • Het wordt een dikke brij maar dat gaat weg door het toevoegen van de de Alpro cuisine light.
  • Doe de Alpro cuisine light er al roerend beetje bij beetje bij.
  • Roer tot je een mooie gladde saus hebt.
  • Blijft het nog te dik, voeg dan water toe, geen melk meer!
  • Doe de rest van de oregano, de nootmuskaat en peper en zout naar smaak erbij.
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door elkaar, zet het vuur uit en roer de 2 eieren er doorheen.
  • Verdeel de bechamelsaus over het gerecht en plaats 35 minuten in het midden van de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

(De volledige hoeveelheid saus Bechamel zoals hier beschreven is in totaal 14 punten.
Deel zelf door het aantal porties dat je ermee maakt.
Als je lasagne of moussaka voor 6 personen maakt en je doet dit erover heen, is het dus 14 gedeeld door 6, maak je iets voor 4 personen, deel je die 16 punten door 4)
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta