Lasagne van overgebleven verse spaghettisaus a la Sandra
Lasagne van mijn eigen spaghettisaus die ik pas gemaakt had en waar ik twee porties van had ingevroren. Voor 4 personen, 10 punten per persoon.(voor 4 personen, 10 punten per persoon)
Ingrediënten
- 2 porties overgebleven verse spaghettisaus a la Sandra
- 1 aubergine in dunne plakken
- 5 verse lasagnebladen
- 150 gram Bonduelle diepvries velderwtjes
- 15 gram Italiaanse kruiden
- 125 gram 20+ kaas in plakjes
- 1 blokjes groentebouillon verkruimeld
- PAM spray olijfolie smaak
Voor de Bechamel saus
- 25 gram bloem
- 100 ml Alpro cuisine light
- 300 ml melk magere 0 % vet
- 60 gram 30+ kaas geraspt
- 2 eieren
- 15 gram oregano
- 2,5 gram nootmuskaat
- verse peper uit de molen
- zout uit de molen
eventueel
- water voor als de saus te dik is naar je zin
Instructies
Bereidingswijze van het gerecht:
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper en laat een half uurtje in een vergiet staan.
- Spuit wat PAM spray in een grillpan en grill de plakken aubergine om en om.
- Verwarm de pastasaus in een pan.
- Doe de velderwtjes, het groentebouillonblokje en de Italiaanse kruiden erbij en meng door elkaar.
- Spuit wat PAM spray in een ovenschaal en leg onderin wat plakken aubergine.
- Doe daar bovenop de pastasaus en dan lasagnebladen en wat plakjes kaas.
- Dan weer pastasaus, plakken aubergine, lasagnebladen, plakjes kaas, en weer saus.
- Eindig met pastasaus en begin met de bechamelsaus.
- Verwarm nu de oven vóór op 180 graden!
Bereidingswijze van de Bechamelsaus:
- Verwarm de melk in een pannetje en voeg de bloem toe, blijf roeren.
- Het wordt een dikke brij maar dat gaat weg door het toevoegen van de de Alpro cuisine light.
- Doe de Alpro cuisine light er al roerend beetje bij beetje bij.
- Roer tot je een mooie gladde saus hebt.
- Blijft het nog te dik, voeg dan water toe, geen melk meer!
- Doe de rest van de oregano, de nootmuskaat en peper en zout naar smaak erbij.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door elkaar, zet het vuur uit en roer de 2 eieren er doorheen.
- Verdeel de bechamelsaus over het gerecht en plaats 35 minuten in het midden van de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
(De volledige hoeveelheid saus Bechamel zoals hier beschreven is in totaal 14 punten.
Deel zelf door het aantal porties dat je ermee maakt.
Als je lasagne of moussaka voor 6 personen maakt en je doet dit erover heen, is het dus 14 gedeeld door 6, maak je iets voor 4 personen, deel je die 16 punten door 4)
Deel zelf door het aantal porties dat je ermee maakt.
Als je lasagne of moussaka voor 6 personen maakt en je doet dit erover heen, is het dus 14 gedeeld door 6, maak je iets voor 4 personen, deel je die 16 punten door 4)