Lasagnetaart

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dl slagroom
  • 1 zakje béchamelsauspoeder besciamella, Grand'Italia, Pavone
  • 3 eieren
  • 75 gram geraspte Pecorino Romanokaas
  • zout peper
  • 150 gram witte geribbelde lasagnevellen Honig

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een ovenschaal van 22 x 18 cm in.
  • Breng de slagroom met het béchamelsauspoeder al roerend aan de kook en laat dit 2 minuten zachtjes koken.
  • Klop de eieren los en klop er de béchamelsaus door.
  • Roer er 3/4 van de pecorino en zout en peper door.
  • Verdeel 1/5 van de saus over de bodem van de schotel, bedek met 1/4 van de lasagnevellen, herhaal dit nog driemaal, eindig met saus en bestrooi de schotel met de rest van de kaas.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 25 minuten lichtbruin en gaar en laat hem afkoelen.
  • Verwarm de oven nogmaals op 200°C voor, laat de taart afgedekt in 20 minuten goed warm worden en snijd hem in puntjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië