Lauwe salade van eendeborst met appeltjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 appels
  • 12 walnoten
  • 125 gram gemengde sla
  • 3 eetlepels notenolie
  • 2 eendeborsten
  • boter
  • 1 theelepel griessuiker
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Breek de walnoten in kleine stukjes en meng er de appelstukjes, de sla, 1 eetlepel notenolie en wat peper en zout bij.
  • Verdeel dit mengsel over 4 borden.
  • Snijd het vet van de eendeborsten, kruid ze met peper en zout, bak ze in een klontje boter aan beide kanten en wikkel ze daarna in aluminiumfolie.
  • Verwarm de suiker en een klontje boter in een pan, laat carameliseren en blus met de ciderazijn en de rest van de notenolie af.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Lepel de saus op de borden.
  • Snijd de eendeborsten in de lengte in dunne reepjes en schik die in een waaiervorm op de borden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Salade