Lauwwarme maaltijdsalade met biefreepjes
Ingrediënten
- 400 gram bieflapjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- 1 kookbuiltje zilvervliesrijst
- 4 bosuitjes
- 200 gram sperziebonen pot/blik
- 2 eetlepels pinda’s
- ½ krop eikebladsla
- 4 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 mespunt chilipoeder
Instructies
- Snijd het vlees in dunne reepjes en schep die met de ketjap om.
- Verhit de olie en pers het teentje knoflook erboven uit.
- Voeg de vleesreepjes toe en bak ze omscheppend op hoog vuur 4 minuten.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar en laat uitlekken.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en vermeng die met de sperziebonen, de pinda's en de rijst.
- Roer voor de saus de pindakaas met de ketjap los en roer met wat water tot sausdikte.
- Klop de olie erdoor en voeg het chilipoeder toe.
- Schep de saus samen met de biefreepjes door het rijstmengsel.
- Bekleed een platte schaal met de kleiner gescheurde sla, verdeel daar de salade over en bestrooi met de koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een warm pitabroodje.