Lauwwarme maaltijdsalade met biefreepjes

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bieflapjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kookbuiltje zilvervliesrijst
  • 4 bosuitjes
  • 200 gram sperziebonen pot/blik
  • 2 eetlepels pinda’s
  • ½ krop eikebladsla
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 mespunt chilipoeder

Instructies

  • Snijd het vlees in dunne reepjes en schep die met de ketjap om.
  • Verhit de olie en pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Voeg de vleesreepjes toe en bak ze omscheppend op hoog vuur 4 minuten.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar en laat uitlekken.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en vermeng die met de sperziebonen, de pinda's en de rijst.
  • Roer voor de saus de pindakaas met de ketjap los en roer met wat water tot sausdikte.
  • Klop de olie erdoor en voeg het chilipoeder toe.
  • Schep de saus samen met de biefreepjes door het rijstmengsel.
  • Bekleed een platte schaal met de kleiner gescheurde sla, verdeel daar de salade over en bestrooi met de koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een warm pitabroodje.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Salade / Vlees