Lemon curd
Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
Ingrediënten
- 5 citroenen
- 250-500 g suiker
- 125 g suiker
- 5 eieren
Instructies
- De hoeveelheid suiker die u moet gebruiken kunt u aanpassen aan uw smaak, alleen wordt bij gebruik van weinig suiker de houdbaarheid wat minder.
- Zoek citroenen uit met een dikke schil, die zijn makkelijker te raspen.
- Rasp de schil af tot het wit, halveer ze en pers ze uit.
- Verwarm, liefst in een roestvrijstalen pan (in elk geval geen aluminium), al roerend het sap met de geraspte schil en de helft van de suiker tot de suiker is opgelost.
- Roer de eieren los met de rest van de suiker.
- Ze moeten niet schuimig worden.
- Voeg een scheutje heet citroensapmengsel toe.
- Roer weer goed en giet dan de eiermassa bij het citroensap.
- Verhit het geheel au bain marie tot de curd dik wordt.
- Blijf in elk geval steeds roeren om schiften te voorkomen.
- Giet de curd in een met sodawater uitgeookte en met heet water afgespoelde potten.
- De curd wordt een stuk dikker na het afkoelen.