Lemon curd

      Reacties uitgeschakeld voor Lemon curd

Lemon curd

Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
Categorie Gebak
Keuken Engeland
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 5 citroenen
  • 250-500 g suiker
  • 125 g suiker
  • 5 eieren

Hoe maak ik het klaar

  • De hoeveelheid suiker die u moet gebruiken kunt u aanpassen aan uw smaak, alleen wordt bij gebruik van weinig suiker de houdbaarheid wat minder.
  • Zoek citroenen uit met een dikke schil, die zijn makkelijker te raspen.
  • Rasp de schil af tot het wit, halveer ze en pers ze uit.
  • Verwarm, liefst in een roestvrijstalen pan (in elk geval geen aluminium), al roerend het sap met de geraspte schil en de helft van de suiker tot de suiker is opgelost.
  • Roer de eieren los met de rest van de suiker.
  • Ze moeten niet schuimig worden.
  • Voeg een scheutje heet citroensapmengsel toe.
  • Roer weer goed en giet dan de eiermassa bij het citroensap.
  • Verhit het geheel au bain marie tot de curd dik wordt.
  • Blijf in elk geval steeds roeren om schiften te voorkomen.
  • Giet de curd in een met sodawater uitgeookte en met heet water afgespoelde potten.
  • De curd wordt een stuk dikker na het afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

u kunt ook sinaasappels of grapefruits gebruiken. Beiden vragen wel om minder suiker. Ook kunt u combinaties van smaken door verschillende vruchten te combineren.