Lemon Drizzle Cake

Lemon Drizzle Cake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) citroenverbena als je er hebt kan ook zonder hoor.
  • 4 eieren
  • 225 gram suiker
  • 225 gram boter zeer zachte
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 eetlepel(s) melk
  • De zeste van 2 citroenen biologisch en ongespoten .

Voor de Drizzle topping :

  • Het sap van 2 citroenen
  • 175 gram suiker

Instructies

  • Klop de eieren en de suiker tot een schuimig beslag.
  • Voeg de boter, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, de melk en de zeste toe en mix verder totdat je een glad beslag krijgt.
  • Neem een bakvorm voor brownies en vet deze in.
  • Bekleed de vorm nu met bakpapier en stort hierin het beslag.
  • Bak de cake op 160 ° ongeveer 35 à 40 minuten.
  • Maak ondertussen de drizzle door het citroensap te mengen met de suiker.
  • Laat de cake na het bakken 10 minuten rusten.
  • Neem het ciroensap en roer nog eens goed door.
  • Neem een kwast en saus de cake hier goed mee in, vergeet de hoeken niet !
  • De cake is klaar om te serveren !

Notities / Tips / Wijnadvies

Zeste is een vakterm voor de dunne schil van citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen en limoentjes, zonder ook maar een greintje wit eraan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake