Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) citroenverbena als je er hebt kan ook zonder hoor.
- 4 eieren
- 225 gram suiker
- 225 gram boter zeer zachte
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 4 eetlepel(s) melk
- De zeste van 2 citroenen biologisch en ongespoten .
Voor de Drizzle topping :
- Het sap van 2 citroenen
- 175 gram suiker
Instructies
- Klop de eieren en de suiker tot een schuimig beslag.
- Voeg de boter, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, de melk en de zeste toe en mix verder totdat je een glad beslag krijgt.
- Neem een bakvorm voor brownies en vet deze in.
- Bekleed de vorm nu met bakpapier en stort hierin het beslag.
- Bak de cake op 160 ° ongeveer 35 à 40 minuten.
- Maak ondertussen de drizzle door het citroensap te mengen met de suiker.
- Laat de cake na het bakken 10 minuten rusten.
- Neem het ciroensap en roer nog eens goed door.
- Neem een kwast en saus de cake hier goed mee in, vergeet de hoeken niet !
- De cake is klaar om te serveren !
Notities / Tips / Wijnadvies
Zeste is een vakterm voor de dunne schil van citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen en limoentjes, zonder ook maar een greintje wit eraan.