Lemper met kipvulling
kleefrijstrolletjes met kipvulling
Ingrediënten
- 1000 gram ketan kleefrijst
- 1 liter water
- snufje zout
- 1 spriet sereh citroengras
- ½ blokjes santen kokosmelk
- voor de vulling
- 1000 gram kip
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ dl slaolie
- 2 fijngemaakte kemirinootjes
- 2 blaadjes salam Indonesische laurier
- 2 sliertjes daun pandan soort palmblad
- 1 spriet sereh citroengras
- 1 theelepel laospoeder galanga, verwant aan gember
- 1 theelepel kencurpoeder verwant aan gember
- 2 theelepel kunyit kurkuma
- 3 theelepel suiker
- zout
- ¼ blokjes santen kokosmelk
Instructies
- Was de ketan in een zeef totdat het water helder is.
- Breng de ketan met het water, het zout, de sereh en het blokje santen op een hoog vuur aan de kook.
- Roer goed, totdat het water verdampt is en draai het vuur uit.
- Laat de ketan 10 minuten rusten. Verwarm een stoompan ongeveer 10 minuten voor en doe in de gaatjespan de ketan en laat deze 30 tot 45 minuten gaar stomen.
- Maak intussen de vulling : kook de kipfilet met een beetje water ongeveer 30 minuten zacht. Giet het water af en laat de kipfilet uitlekken.
- Pluis daarna het vlees uit tot 'draadjes'.
- Pel de ui en de knoflook, rasp de ui heel fijn en pers de knoflook uit.
- Laat in een wadjan de slaolie goet heet worden en fruit de ui en de knoflook glazig.
- Voeg alle bumbus toe, behalve de sqnten en fruit ook dit goed mee.
- Voeg dan het kippenvlees toe en roer dat totdat alles is vermengd.
- Rasp het blokje santen en laat de santen erbij smelten.
- Als de vulling goed droog is, verwijder de blaadjes en sereh.
- Neem op een stukje plastic- of aluminiumfolie een schepje warme ketan, druk de ketan plat en leg er een eetlepel vulling op.
- Rol de rijst om de vulling en sluit dan de folie.
- Het moeten mooie rolletjes worden, de vulling mag er niet 'uitlopen'.
- Serveer de lempers warm.
- De lempers kunnen kant en klaar worden ingevroren en worden opgewarmd in de stoompan, magnetron of (in aluminiumfolie) in de oven.