Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Uitsteekvorm rond Ć 4cm
Ingrediƫnten
Voor de soep:
- 1 bosje verse lavas maggiplant
- 6 eieren
- 1 liter kippenbouillon of gevogeltebouillon
- 2 teentjes knoflook geplet
- Peper
Voor de crostini’s:
- Casinobrood
- Een beetje geperste knoflook
- Boter
- Geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Doe de bouillon in een soeppan.
- Voeg de geplette knoflook en het bosje lavas toe.
- Laat een uur op een laag pitje trekken.
- Verwijder de knoflook en de lavas.
- Klop de eieren los en laat ze vlak voor het serveren als een draadje in de soep lopen.
- Hierdoor zal het ei meteen stollen en draadjes in de bouillon vormen.
- Steek rondjes uit het casinobrood en bak ze op een rooster in de oven goudbruin.
- Laat ze afkoelen.
- Besmeer de rondjes met een beetje boter, wat knoflook en bestrooi rijkelijk met de Parmezaanse kaas.
- Verwarm voor het serveren de crostini’s nog even in een hete oven, totdat de kaas gesmolten is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de frisse smaak van de lavas en de romige textuur van de eieren in de soep.Voedingswaarden
Calories: 173 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 10 g | Vet: 101.2 g | Zout: 1 g