Lijnzaadcrackers en avocado-banaanspread

Lijnzaadcrackers en avocado-banaanspread

Porties: 12 crackers
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g lijnzaad heel
  • 100 g lijnzaad gebroken
  • 50 g boekweitmeel
  • 150 ml water
  • snufje Keltisch zeezout of scheutje tamari
  • 6 gr Nori zeewier helemaal fijngesnipperd

Voor de avocado-banaanspread:

  • 1 banaan vlak voor bereiding gepeld
  • 1 avocado vlak voor bereiding geschild, pit eruit
  • handvol spinazie
  • 2 eetlepel(s) havermout
  • 1 kleine citroen sap en rasp er van
  • 2 eetlepel(s) hennepzaad gepeld
  • 1 eetlepel(s) citroenverbena gedroogde verveine, uit theezakjes of witte thee (of 1 theel gemalen korianderzaad)
  • snufje zout
  • 1 theel lijnzaadolie
  • 1 theel hennepolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 50ºC.
  • Meng alle ingrediënten voor de crackers in een kom.
  • Laat een paar minuten staan.
  • Voeg wat extra water toe als het mengsel te droog is, het moet smeuïg zijn.
  • Spreid het crackermengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er met een spatel een vierkant blok van. Bedek met folie en rol plat met een deegroller.
  • Verwijder de folie en snijd in ca. 12 repen.
  • Zet de crackers ca. 1 uur in de oven om in te drogen.
  • Let op: ze blijven een beetje klef, ze drogen verder in tijdens het bewaren in de koelkast (een droogoven werkt natuurlijk nog beter).
  • Pureer voor de spread alle ingrediënten in een blender of staafmixer.
  • Leg de avocadopit erin tegen verkleuring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm