Linzen met parmaham en rode peper

Australische Linzen met Parmaham en Rode Peper

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g fijngesneden Parmaham
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ rode peper fijngehakt
  • 1 blik linzen 400 g, uitgelekt
  • 2 eetlepels geraspte gember
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 15 g grofgehakte peterselie

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de Parmaham, knoflook en rode peper gedurende 2 minuten.
  • Voeg de linzen, gember, kerriepoeder en naar smaak zout toe.
  • Stoof de linzen gedurende 15 minuten op laag vuur.
  • Roer de crème fraîche erdoor.
  • Bestrooi de linzen voor het serveren met gesnipperde sjalotten en grofgehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze smaakvolle linzen zijn heerlijk als bijgerecht bij eendenborstfilet. Ze passen ook goed bij gegrild vlees of als onderdeel van een vegetarische maaltijd. Voor een complete maaltijd kun je ze serveren met gestoomde groenten en rijst.

Wijnadvies:

Een aanbevolen wijn om te serveren bij dit gerecht is een Australische Shiraz.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Australië