Linzensoep

Linzensoep van Lidy Poll-Weber

Deze linzen behoeven niet te worden voorgeweekt; slechts een 20 minuten koken.Wij houden wel van pittig; anders laat je de de rode peper maar weg.
Porties: 4 borden
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram rode linzen niet de hele
  • 1 knoflookteen gekneusd
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 prei fijngesneden en gewassen
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 rode peper
  • 500 gram tomaten ontveld
  • ½ theelepel cayennepeper
  • laurierblad
  • 100 gram chorizoworst in stukjes gesneden
  • bouillonblokje
  • zout naar smaak
  • olijfolie

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper lichtbruin.
  • Zet een pan op met water en als het kookt voeg je de linzen toe met een snuf zout.
  • Voeg de inmiddels ontvelde en stukgesneden tomaten toe aan het uimengsel en laat dit tot een dikke brij inkoken. Pureer dit met een mixer of gebruik een zeef met een vork.
  • Voeg nu het laurierblad, de cayennepeper, de tijm en het bouillonblokje toe.
  • Tot slot de gewassen en uitgelekte prei met de stukjes chorizo….
  • Nog zo’n kleine 10 minuten tot de prei nog net wat ‘bite’ heeft.
  • Giet de linzen af en roer door de eerder genoemde ingrediënten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep