Linzensoep van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 200 gr grofgesneden ui
  • 100 gram champignons in plakjes gesneden
  • ¾ liter groentebouillon van een tablet
  • 2 eetlepels citroensap
  • 250 gram rode linzen
  • ½ tomaat
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagel of 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 200 gram soepgroente gesneden
  • lavas
  • cayennepeper
  • tamari

Instructies

  • Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook daarin aan.
  • Voeg de uien toe en laat ze even fruiten.
  • Doe de champignons erbij en bak ze mee.
  • Voeg dan de bouillon, het citroensap, de linzen, tomaten, laurier en kruidnagel toe en laat dit ca 45 minuten koken.
  • Doe er dan de soepgroente bij en laat de soep nog 15-20 minuten koken.
  • Maak op smaak met lavas, cayennepeper en tamari.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep