Linzensoep van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 200 gr grofgesneden ui
- 100 gram champignons in plakjes gesneden
- ¾ liter groentebouillon van een tablet
- 2 eetlepels citroensap
- 250 gram rode linzen
- ½ tomaat
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagel of 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 200 gram soepgroente gesneden
- lavas
- cayennepeper
- tamari
Instructies
- Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook daarin aan.
- Voeg de uien toe en laat ze even fruiten.
- Doe de champignons erbij en bak ze mee.
- Voeg dan de bouillon, het citroensap, de linzen, tomaten, laurier en kruidnagel toe en laat dit ca 45 minuten koken.
- Doe er dan de soepgroente bij en laat de soep nog 15-20 minuten koken.
- Maak op smaak met lavas, cayennepeper en tamari.