Locro
(Mexicaanse aardappelsoep)
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 2 kleingesneden ui
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 500 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappels
- 5 dl runderbouillon
- 5 dl melk
- 100 grgare doperwtjes uit blik
- 2 ei
- 75 gram roomkwark
- zout
- peper
Instructies
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.
- Voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappelen gaar zijn.
- Voeg de doperwtjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
- Klop de eieren in een kommetje los met de kwark.
- Neem de pan van het vuur. Roer het ei-kwarkmengsel door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper.