Locro

(Mexicaanse aardappelsoep)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 2 kleingesneden ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 500 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappels
  • 5 dl runderbouillon
  • 5 dl melk
  • 100 grgare doperwtjes uit blik
  • 2 ei
  • 75 gram roomkwark
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.
  • Voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappelen gaar zijn.
  • Voeg de doperwtjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
  • Klop de eieren in een kommetje los met de kwark.
  • Neem de pan van het vuur. Roer het ei-kwarkmengsel door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep