Loempia’s van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 loempiavellen
  • eiwit losgeklopt / om te verzegelen
  • 6 dl frituurolie

Voor de vulling:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode paprika fijngehakte / zonder zaad
  • 2 lente-uitjes fijngehakte
  • 2 ½ cm gember geschilde en fijngehakte verse
  • 175 gram taugé
  • 250 gram garnalen fijngehakte voorgekookte
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijn of droge cherry

Instructies

  • Maak eerst de vulling.
  • Verhit de wok, voeg de olie toe en laat die op middelhoog vuur heet worden.
  • Voeg de paprika, lente-ui en gember toe en roerbak 15 seconden.
  • Voeg de taugé toe en roerbak 1 minuut tot de taugé zacht begint te worden.
  • Voeg de garnalen, sojasaus en rijstwijn toe, zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten blijf de ingrediënten omscheppen tot ze tamelijk droog zijn.
  • Schep het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
  • Spreid de loempiavellen uit, leg steeds een kwart van de vulling op de onderste helft ervan en vouw er loempia’s van.
  • Giet de frituurolie in de wok en verhit deze tot 180-190 °C (dat is het geval, als u een stukje oud brood in 30 seconden bruin kunt laten worden).
  • Frituur de loempia’s met twee tegelijk in 4-5 minuten.
  • Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Dien ze heet op.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië