Longhaas met sjalottensaus

Longhaas met sjalottensaus

Longhaas met sjalottensaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 longhaas à 125 gr.
  • 2 sjalotten
  • boter
  • olijfolie
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • 10 cl sherryazijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verhit een klontje boter met een scheutje olie en fruit de sjalotten, met wat gemalen tot ze licht kleuren.
  • Haal van het vuur en zet apart.
  • Verhit een klontje boter met een scheut olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de longhaas naar de gewenste gaarheid.
  • Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper.
  • Haal de longhaas uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
  • Deglaceer de koekenpan met de sherryazijn.
  • Maak de aanbaksels los met een houten lepel.
  • Voeg de inhoud van de koekenpan toe aan het uienmengsel.
  • Verdeel het vlees over de borden en giet er de saus over.
  • Serveer het met bijvoorbeeld sperzieboontjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees