Luchtige chocoladeschuimkoekjes
Heerlijk luchtige chocoladekoekjes met een krokante buitenkant en zachte binnenkant. Met pecannoten en een vleugje vanille voor extra smaak.
Ingrediënten
- ½ theelepel vanille-essence
- 100 gram fijngehakte pecannoten
- 150 gram pure chocolade
- 2 eiwitten
- 50 gram zeer fijne kristalsuiker
- mespunt wijnsteenzuur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175ºC (gasstand 2-3).
- Smelt de chocolade au bain-marie of voorzichtig in de magnetron.
- Klop de eiwitten met het wijnsteenzuur tot zachte pieken ontstaan.
- Voeg een derde van de suiker toe en klop een minuut door.
- Doe de helft van de resterende suiker erbij en klop tot stijve pieken.
- Spatel de overgebleven suiker erdoor.
- Vouw de chocolade, vanille en noten voorzichtig door het beslag.
- Schep het beslag met een lepel in hoopjes op bakpapier, met 4 cm tussenruimte.
- Bak de koekjes 10 tot 12 minuten tot de bovenkant gebarsten is en de koekjes stevig aanvoelen.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster met bakpapier eronder.
- Bewaar maximaal 3 dagen in een goed afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi met poedersuiker of serveer bij een bolletje vanille-ijs voor extra verwennerij. Wijnadvies: Combineer met een glaasje Ruby port of zoete rode dessertwijn voor een perfecte match.
Bestrooi met poedersuiker of serveer bij een bolletje vanille-ijs voor extra verwennerij. Wijnadvies: Combineer met een glaasje Ruby port of zoete rode dessertwijn voor een perfecte match.
Voedingswaarden
Calories: 65 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g | Zout: 0.02 g | Sugar: 5 g