Luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling

Luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 60 gram boter gesmolten en afgekoeld
  • 120 gram lauwe melk
  • 1 zakje gedroogde gist van 7 gr
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 8-9 gram zout
  • Voor de vulling:
  • 60 gram boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepel kaneel

Instructies

  • Meng het gist met de suiker en 120 ml lauwe melk in een groot glas.
  • Het gist zal gaan werken en wat meer ruimte innemen.
  • Laat het een kwartier staan.
  • Kneedt de bloem, de eieren, de afgekoelde en gesmolten boter en het zout door elkaar en voeg het gistmengsel toe. Kneedt het deeg ruim een kwartier tot een mooi luxe deeg.
  • Het is vrij vochtig, maar daardoor zal het straks goed rijzen en lekker luchtig worden.
  • Met een machine gaat kneden daarom ook een stuk makkelijker.
  • Laat het deeg een uur rusten in een afgedekte kom.
  • Zelf doe ik altijd een pedaalemmerzak over de kom.
  • Meng na een uur de ingredienten voor de vulling door elkaar.
  • Rol het deeg uit tot een lap van; tja, ik heb het op gevoel uitgerold. ik vermoed ongeveer 30 x 40 cm.
  • Omdat je hierna het brood oprolt en doormidden snijdt en daarna oprolt, is een cm meer of minder ook niet echt van belang.
  • Het brood bakt later ook heel speels af.
  • Smeer de vulling over het uitgerolde deeg en rol het deeg op; snij het met een scherp mes doormidden en draai de 2 stukken om elkaar heen.
  • Leg de rol in een bakblik met bakpapier en laat het opnieuw een uur rijzen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood