Maaltijd ossenstaartsoep
Ingrediënten
- 100 gr mager rookspek in blokjes gesneden
- 20 gr boter
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 150 gr champignons
- 200 gr gehakt aangemaakt met kruiden
- 1 blik ossenstaartsoep
- 1 pot witte bonen
- 1 beker zure room
- fijngeknipte peterselie
Instructies
- Smelt de boter en bak hierin het spek uit.
- Bak dan de fijngesnipperde knoflook, de kleingesneden ui, de in plakken
- gesneden champignons en het tot balletjes gedraaide gehakt met het spek mee.
- Bereid de soep volgens de gebruiksaanwijzing op het blik en voeg die samen met de witte bonen aan het spekmengsel toe.
- Warm het geheel goed door.
- Schep op de borden een lepel zure room op de soep en strooi er peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kook naar smaak een flinke scheut sherry mee.