Verwarm de oven voor op 225°C.
Breng in een pan 1 liter water aan de kook, voeg de kipfilet toe en laat die ± 5 minuten zachtjes koken.
Maak intussen de prei schoon, was hem en snijd het wit in dunne ringetjes.
Bak de pistoletjes in het midden van de oven in ± 8 minuten gaar.
Neem de kipfilet uit de pan en voeg het zakje preisoep al roerend aan de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat haar ± 5 minuten koken.
Roer af en toe om.
Snijd de kip in kleine stukjes en de pistoletjes in schuine plakken.
Klop de garderoom in een kom dik vloeibaar en roer er de basilicumsaus door.
Roer de blokjes kip door de soep en laat de soep door en door warm worden.
Verdeel de soep over 4 borden en schenk er de basilicumroom over.
Garneer met de preiringetjes en serveer met de pistoletjes.