Maaltijdsalade met avocado en feta

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 4 zoete uien in parten
  • 4 teentjes knoflook gehalveerd
  • 2 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1 theelepel lichte basterdsuiker
  • 3 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • peper
  • zout
  • 1 avocado in dunne partjes
  • 2 eetlepel(s) vers geperst citroensap
  • 200 g Bonte salade
  • 200 g feta grof verkruimeld

Instructies

  • Verhit de olie en fruit hierin de uien, het knoflook en de tijm ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de suiker en de azijn toe en laat alles met een deksel op de pan 15 minuten zachtjes stoven. Schep het mengsel regelmatig om.
  • Breng het uimengsel op smaak met peper en zout.
  • Schep de avocado en het citroensap door elkaar.
  • Verdeel de bonte salade, het uimengsel, de avocadoparten en de feta over 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met meergranenstokbrood.

Info:

Veel mensen denken dat je dik wordt van avocado’s. Maar eigenlijk is het een gezonde groente met enkelvoudige vetten die goed zijn voor uw hart. Avocado zit vol kalium en vitamine A, B, C en D. De natuurlijke oliën en vitamine A zijn goed voor uw huid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch