Maaltijdsoep met vis
Ingrediënten
- 400 gram kabeljauw filet (eventueel diepvries)
- 2 theelepels kerriepoeder
- peper
- zout
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram spinazie
- 2 tabletten kippenbouillon
- 250 gram soepgroenten
- tabasco
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
Instructies
- Laat de kabeljauwfilet ontdooien.
- Halveer de stukken vis en wrijf ze in met het kerriepoeder en peper en zout.
- Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels met een dunschiller, zodat de harde draden worden verwijderd en snijd de stengels in dunne plakjes.
- Was de spinazie en laat de blaadjes goed uitlekken.
- Breng 9 dl water met de bouillontabletten aan de kook, voeg de bleekselderij, de soepgroenten en de vis toe en kook ± 5 minuten tot de vis gaar is.
- Neem de vis met een schuimspaan uit de pan en houd hem warm.
- Schep de spinazie door de soep, warm de soep goed door en breng eventueel op smaak met peper en tabasco.
- Verdeel de soep over 4 diepe borden, leg in elk bord een stukje vis en garneer met de bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een hard wit broodje met (gezouten) boter.