Macaroni aux scampi et aux moules

(macaroni met scampi en mosselen)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g macaroni
  • 1 kg mosselen
  • 4 sjalotjes
  • 2 deciliter droge witte wijn
  • 1 borrelglas cognac
  • 2 deciliter slagroom
  • peterselie
  • 150 g champignons
  • 12 scampi
  • 1 bleekselderij
  • ½ deciliter tomatenketchup
  • paprikapoeder
  • 70 g boter
  • tijm
  • zout
  • peper
  • cayennepeper

Instructies

  • Maak de mosselen schoon en doe ze in een grote pan samen met de wijn.
  • Ga er flink met de pepermolen over.
  • Kook ze op een hoog vuur tot ze open zijn.
  • Haal de mosselen uit de schelpen.
  • Zeef het vocht en bewaar het.
  • Pel de scampi en haal de darm eruit.
  • Maak de selderij schoon.
  • Snij in dunne reepjes.
  • Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Smelt de helft van de boter en bak de champignons licht bruin.
  • Haal uit de pan en hou ze warm.
  • Laat in dezelfde boter de sjalotjes lichtbruin en ook de selderij.
  • Voeg er dan de scampi bij en zet het vuur hoog.
  • Strooi er wat tijm en paprika over en laat 7 minuten bakken.
  • Flambeer met de cognac.
  • Schenk het mosselnat erbij en laat 5 minuten sudderen.
  • Haal de scampi eruit en hou ze warm.
  • Kook de macaroni "al dente".
  • Laat de saus van de scampi snel tot de helft inkoken.
  • Voeg dan tomatenketchup, room, scampi, champignons en mosselen toe en laat 2 minuten koken.
  • Was en hak de peterselie.
  • Kneed van 10 g boter en 10 g bloem een beurre manié.
  • Schep het mengsel uit de saus in een voorverwarmde schaal.
  • Omring met de macaroni.
  • Bind de saus met de beurre manié.
  • Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  • Schenk over de scampi en andere ingrediënten in de schaal.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis / Zeevruchten