Macaroni aux scampi et aux moules
(macaroni met scampi en mosselen)
Ingrediënten
- 250 g macaroni
- 1 kg mosselen
- 4 sjalotjes
- 2 deciliter droge witte wijn
- 1 borrelglas cognac
- 2 deciliter slagroom
- peterselie
- 150 g champignons
- 12 scampi
- 1 bleekselderij
- ½ deciliter tomatenketchup
- paprikapoeder
- 70 g boter
- tijm
- zout
- peper
- cayennepeper
Instructies
- Maak de mosselen schoon en doe ze in een grote pan samen met de wijn.
- Ga er flink met de pepermolen over.
- Kook ze op een hoog vuur tot ze open zijn.
- Haal de mosselen uit de schelpen.
- Zeef het vocht en bewaar het.
- Pel de scampi en haal de darm eruit.
- Maak de selderij schoon.
- Snij in dunne reepjes.
- Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
- Smelt de helft van de boter en bak de champignons licht bruin.
- Haal uit de pan en hou ze warm.
- Laat in dezelfde boter de sjalotjes lichtbruin en ook de selderij.
- Voeg er dan de scampi bij en zet het vuur hoog.
- Strooi er wat tijm en paprika over en laat 7 minuten bakken.
- Flambeer met de cognac.
- Schenk het mosselnat erbij en laat 5 minuten sudderen.
- Haal de scampi eruit en hou ze warm.
- Kook de macaroni "al dente".
- Laat de saus van de scampi snel tot de helft inkoken.
- Voeg dan tomatenketchup, room, scampi, champignons en mosselen toe en laat 2 minuten koken.
- Was en hak de peterselie.
- Kneed van 10 g boter en 10 g bloem een beurre manié.
- Schep het mengsel uit de saus in een voorverwarmde schaal.
- Omring met de macaroni.
- Bind de saus met de beurre manié.
- Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
- Schenk over de scampi en andere ingrediënten in de schaal.
- Serveer meteen.