Macaroni kipschotel
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 250 gram champignons
- 250 gram macaroni
- 1 zakje witte saus
- 3 dl kippenbouillon
- 4 eetlepels room
- versgemalen peper zout
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 gare dubbele kip
- 4 eetlepels geraspte Parmezaan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes en bak die in de boter lichtbruin.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak net gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Bereid de witte saus (gebruik hiervoor de kippenbouillon in plaats van melk).
- Roer de room en de sherry door de saus en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en meng die met de champignons door de saus.
- Schep de macaroni in een ingevette vuurvaste schaal en schep het kipmengsel erover.
- Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en zet de schaal zonder deksel
- 20 minuten in het midden van de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kropsla.