Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram macaroni
- 200 gram Dikke plak schouderham of blikje schouderham
- 1 rookworst
- 1 klein potje zilveruitjes
- 1 klein potje augurkjes zoetzuur
- 1 klein blikje ananasstukjes
- 2 zure appel
- 1 ui
Voor de dressing:
- slasaus
- zoetstof
- azijn
- curry
- Paprikapoeder
Instructies
- Verwarm de rookworst in ongeveer 25 minuten (water mag niet koken) en laat daarna afkoelen. Als de worst koud is, in plakjes snijden.
- Kook de macaroni al dente en giet het af. Daarna af laten koelen.
- Laat de zilveruitjes, augurkjes en ananas goed uitlekken en snijd daarna in stukjes.
- Snijd de ham in blokjes.
- Schil de appel en snijd daarna in stukjes.
- Snipper de ui.
- Maak de dressing naar smaak.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg de hoeveelheid dressing naar smaak toe: eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is ook een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld de bbq.