Macaronisalade

Macaronisalade van Hans en Liesbeth Grunder

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram macaroni
  • 200 gram Dikke plak schouderham of blikje schouderham
  • 1 rookworst
  • 1 klein potje zilveruitjes
  • 1 klein potje augurkjes zoetzuur
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 2 zure appel
  • 1 ui

Voor de dressing:

  • slasaus
  • zoetstof
  • azijn
  • curry
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de rookworst in ongeveer 25 minuten (water mag niet koken) en laat daarna afkoelen. Als de worst koud is, in plakjes snijden.
  • Kook de macaroni al dente en giet het af. Daarna af laten koelen.
  • Laat de zilveruitjes, augurkjes en ananas goed uitlekken en snijd daarna in stukjes.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Schil de appel en snijd daarna in stukjes.
  • Snipper de ui.
  • Maak de dressing naar smaak.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg de hoeveelheid dressing naar smaak toe: eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is ook een lekker bijgerecht voor bijvoorbeeld de bbq.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Pasta / Salade