Maïs koriandersoep
Ingrediënten
- 10 gram boter
- 1 theelepel saffloer olie
- 1 gesnipperde ui
- 3 tenen fijngehakte knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 gehakte paprika zaad en zaadlijsten verwijderd
- 1 paprika idem
- 1 fijngehakte groene Spaanse peper
- 1 tomaat
- 350 gr diepvries maïs
- 1 liter ongezouten kippenbouillon
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels gehakt koriander blad
Instructies
- Verhit de boter en de olie in een grote steelpan op een matig vuur.
- Voeg de ui, knoflook en komijn toe en fruit het geheel onder regelmatig roeren ± 5 minuten tot de ui glazig is.
- Roer er dan de paprika en de Spaanse peper door en laat de paprika in ± 2 minuten een beetje gaar worden.
- Voeg de tomaat, de maïs, de bouillon en het zout toe, zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes sudderen.
- Roer er vlak voor het opdienen de koriander door.